Професионален уеб дизайн ?
Преди няколко дни загубих часове да добавям нови уеб дизайн фирми в DMOZ. Повярвайте ми, количеството на заявките е потресаващо, а сайтовете са стряскащи. Долу горе един на пет все пак ставаше. Странното беше, че голяма част от сайтовете освен уеб дизайн предлагаха и SEO. И то не какво да е SEO, а SEO с гарантирани позиции. Друг е въпросът, че повечето от тях имаха по 1-2 страници индексирани в Google, а позициите им бяха повече от скришни (както казваше един приятел : с ДАНС да ги търсиш, не можеш ги откри). Но не за моите DMOZ редакторски мъки искам да пиша днес.
Темата е друга, а аз си бях обещал да давам примери за добро и лошо SEO. Преди малко ми изпратиха сайта на Irisvisia, с малка част от кода му. Въпросът беше не наказва ли Google за това … ?
Фактите :
css файла им - в момента на адрес : http://www.irisvisia.com/css/mt.css
h1{font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;font-size: 3px;color: #818621;position: absolute;top: 58px;left: 720px;visibility: hidden;}
.mt{font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;font-size: 3px;color: #818621;position: absolute;top: 58px;left: 720px;visibility: hidden;}
и съответно в текста търсим : class=”mt и намираме :
<body><a name="уеб дизайн"></a><p class="mt"><strong>уеб дизайн</strong>, <strong> дизайн</strong>, <strong> уебдизайн</strong>, <strong> фирмени сайтове</strong>, <strong> сайтове</strong>, <strong> портфолио</strong>, <strong> малък сайт</strong>, <strong> портал</strong>, <strong> магазин</strong>, <strong> онлайн магазин</strong>, <strong> интернет сайтове</strong>, <strong> направа на интернет страници</strong>, <strong>сайт дизайн</strong>, <strong> сайт-дизайн </strong>, <strong>реклама</strong>, <strong> уеб услуги</strong>, <strong> услуги</strong>, <strong> сайт</strong>, <strong> сайт дизайн</strong>, <strong>дизайн страници</strong>, <strong></strong>, .</p>
<p class="mt">Уеб дизайн от irisvisia.</p><p class="mt"> Уеб базирани Бизнес Решения.</p><p class="mt"> цени на уеб сайт, цени на сайтове.</p><p class="mt"><a href="http://www.irisvisia.com">web дизайн</a>
...
охо и мебели <a href="/index.php?m=93&lang=1" class="mt">Мебели</a> … отново :-)
Гледам отгоре на сайта им пише : Професионален уеб дизайн. Аз харесвам и Ирис Визия и сайта им. Но не харесвам този тип професионализъм. Странното беше, че човекът който ми изпрати информацията, твърдеше че няколко пъти е правил report до Google и ни дума ни стон … Алоууу Matt, все пак hidden text отдавна е забранен :-(
If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.
Comments
[...] и уеб дизайн с hidden text, защо ли Google още допуска това ? http://oggin.net/work/web-design-irisvisia/ в Любими преди 1 минута edno23.com Начало контакти [...]
Oggin, бих бил много доволен и това би било много полезно и за други хора и фирми, ако споменеш и други имена. Списъка е доста дълъг. Освен ако не те е страх да не те намразят от съответните уеб дизайн фирми :) А ако ти кажа при мен какви фирми и сайтове са се оитвали да се регистрират направо ще умреш от смях.
С удоволствие бих споменал всеки за който знам. Ето човекът ми показа, виждам че това им дава нечестно предимство и пиша. Ако теб те е страх да пишеш, просто ми изпрати линкове, ще напиша и за тях.
Отново казвам, че нямам нищо против никого конкретно, просто подобни SEO трикове не са добри нито за уеб дизайн агенцията, нито за клиентите им (предполагам ги прилагат и върху техните сайтове)
Това говори за качеството на услугите. Аз не бих си позволил грей хат и блек хат техники в мои сайтове, най - малко на сериозно фирмено портфолио.
Оги, между другото: http://myavtorentacar.com е онлайн, не успях да направя дизайна ( заради което го и забавих ) :)
Манол : знам знам :-) още вчера видях http://oggin.net/read/?p=3672 и линкнах от още 3 места. трябва да сте го усетили :-)
Ако решите за менкане на линкове аз съм насреща :-)
То всичко хубаво, ама с това повтаряне на strong малко са се поовлякли. Той Г. може да е тъпо животно, но чак пък толкова…
И аз съм пускал репорт - признавам си. Точно на тези и на още едни. Ефектът обаче, както всички забелязват, е нулев :)
Васил Тошков : което значи че или тайфата на Matt Cutts не си е свършила работата, или това не е нарушение или просто си имат гръб хората :-)
Дали да не пусна едно гласуване по въпроса ? :-)
И за какво се заяждаш с тия ? Защо не се заядеш с първия http://www.webdesign-bulgaria.com/ ? Изкупиха всички връзки дето намериха. Защо не пишеш за тях ?
Много е странно как никой сайт на IrisVisia не е изгърмял до сега. Аз се сещам за няколко много големи проекти със скрити врърчици и текст. Определено имат гръб.
И не мисля, че резултатите им се дължат на тези връзки и текст. Просто номерът вече не се получава - честотата на ключовите думи вече няма такова значение.
webdesign-bulgaria.com са ми пряка конкуренция при хамалите, но не мога да ги опрекна за нищо. Имат пари - купуват връзки. Не виждам нищо нередно в това. Всеки SEO го прави :)
E cloxy :-) знаеш че е нередно и ако те хванат гърмиш, ама такава ни е професията :-) Без малко помощ отвън няма как да стане… Matt Cutts е виновен за което :-)
доколкото си спомням ирис имаха по-висок PR - 5 на мебели.бг и 4 на банибг.ком, сега са с 4 и 3, но може и да се бъркам
За съжаление в dmoz съм листвал какви ли не…как да го кажа…екскременти. Политиката там е да се преглежда (редактира) това, което е видимо през очите на неопитен потребител.
Black SEO и прочие мизерии не ни дават право да откажем регистрация на даден сайт. А колко мъка има по българските сайтове - не е истина.
Оги, очаквах да събереш смелост да нахраниш Левски?
Или за тях като за мъртвите - нищо?
budalata : опитвам се да бъда позитивен, макар че негативните постове винаги са по-интересни :-) ти нещо хубаво можеш ли да кажеш за Левски ??? :-) ако не … да помълчим , а ? :-)
Ник : аз мислех че е обратното :-) … и затова се зачудих как въобще излизат и други сайтове при търсене на правилните ключови думи :-)
Biks : вероятно всеки може да си направи изводът за себе си :-) Аз бих предложил този който на мен ми харесва : Не правете като тях :-)
btw да уточня - не правете SEO като тях ! От останалото може да се учим :-)
И аз онзи ден забелязах, че един сайт е хванал PR6 и като му проверих линковете, намерих скрити линкове в този сайт - diversity.com
Като гледам доста авторитетен, стар с хубав PR, едва ли собствениците му имат идея за скритите линкове и биха рискували сайта им да бъде баннат от Гугъл
Верно е готино :-)
div class=”developed_by”
http://www.autohop.bg
http://www.bezplatno.net
хем е готино че са се докопали до такъв сайт, хем е тъжно как е направено !
А кофтито е, че не заслужава report, а тези които са сложили линковете заслужават наказание.
Ето ти още един
http://www.topmycar.com/
и още един :) - http://abto.bg/
Заради тях и аз си бях сложил, но след report предполагам от калинчу получих съобщение в GWT и го махнах :)
А тези 2 сайта аз знам за скрития текст от 1 година, а откога имат - незнам.
ето още едно творение на ирисвизия - balkantourbox.info/
и пак намираме скрити линкове за мебели и нова година
Сега гледах ирисвизия - изчистили са си кода :)
Ама сайтовете които създават са пълни със скрити линкове :)
[...] Cutts разреши всички проблеми с използването на Hidden Text и hidden links по сайтовете вече се е заел с разчистването и на [...]




а>
Чудесна статия, браво!