Стъкмистика
Днес , рових да търся едни посетители в статистиката си и мернах някакво чудо за влизанията от търсачки за този месец в блога ми :
| Links from an Internet Search Engine | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Още се чудя откъде и какви са тия посетители от live.com? Усреднено за останалите месеци Google води с над 80 % , за Yahoo и Live / MSN са под 5 %. Да не би хората да са започнали да търсят с майкрософтската търсачка, а аз да не съм разбрал ? :-)
If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.
Comments
И по дни като разглеждам пак са така от 03.06 а тогава блогът още не беше преместен. Ще следя внимателно и двата адреса та да видим. Но ми се струва че и за англоезичен 20% live.com си е много. http://internetreklama.com/search-engines/search-engine-news/google-yahoo-microsoft-042008/
live.com пращат много фалшиви посещения с реферер live.com и търсене от една дума. разправяха че го правят за да засичат клокинт… отвратитено досадно е.
Просто до миналия месец го е нямало и затова ми направи впечатление. Работата ясна :-) И при теб ли е същото ? 20% си е доста
Че пращат фалшиви посещения, правят го.. при мен не са чак 20%, но предполагам, че зависи и от обема на сайта. На 100 индексирани страници ми пращат средно по 5 такива посещения дневно към сайта. Доста си е!
И при мен е така — един тон посещения от search.live.com, и то по горе-долу едни и същи думи — примерно “wordpress” и “kaloyan”. Другото интересно е, че примерно Woopra-та ги засича като 800х600 и с Windows 2003 ;) И при вас ли е така ?
при мен трафика от live/msn е много добър - 20-30% и без фалшиви посещения.
на някой сайтове достига и до 70%, но това са сайтове които имат някви наказания от google.
Според мен проблемът е в краjният потребител…нещото, което не става за нищо (точно като diri. bg), наречено “live. com идва като подарък с брaузъра…и когато неграмотният потребител напише грешен адрес, го препращат към тази “ненамирачка” (която явно намира само блога на Огнян). Отделно е и “default” търсачка на IE…какво повече да го коментираме :(
Тъжно, но има хора които не са се сблъсквали с Google.
След коментара на будалата се замислих дали да съдя Майкрософт или направо да си поискам 20 % от акциите им :-)
Що се отнася до dir.bg толкова се впечатлих от билбордовете им , та си хакнах рекламата им при мен. След края на тестовете ще споделя колко идиота са кликнали по това нещо :-) А идиотите надявам се ще споделят какво са намерили в diri.bg :-)
Аз за сефте ги разглеждам : Но това е цитат от писмото им :
За да ползвате рекламни носители /банери и текстови линкове/ за Програми на Търговците в Easy Trader е необходимо да се кандидатирате за тях по следния начин:
1. Отидете в меню „Програми”.
2. Изберете уеб сайта, с който искате да се кандидатирате за Програми на Търговците.
3. Активирайте checkbox-а „неприсъединени Програми”.
4. Натиснете бутона „Търси”.
5. От падащото меню „Операция” изберете „Присъедини се” за желаните от Вас Програми.
Обърнете внимание, че е необходимо да се кандидатирате със всеки уеб сайт поотделно.
Днес ме одобриха и за Техномаркет, но размерите на банерите не ме устройват :-( Иначе определено смятам да повъртя 10-тина рекламни платформи и накрая да се спра на една. До момента , макар че е твърде рано за изводи Adsense и Easytrader носят твърде сходен доход.
само да кажа за diri.bg, че им видях AdSense.
Adcopy-то гласеше:
keyword link: Тук не е информация!
описание: Информацията е тук!
url: diri.bg
Малко AdWords хумор :-)
Ъъъ, прощавайте, ама само аз ли получавам фалшиви посещения от гугъл през някакво тяхно прокси по ключови думи “site:imeto-na-saita page-slug” Това същата идея като споменатото засичане на cloaking от Yahoo ли е, или нещо бъркам. Ето го и проксито, за всеки случай: 66.249.84.67 Ще се радвам, ако някой даде повечко информация по въпроса.
Бранимир Бонев : Доколкото виждам използваш търсачката на Google за търсене в сайта ти, а за да ограничи търсенията само в твоя сайт тя използва оператора site:
Пусни нещо за търсене в блога си от формата горе в дясно и ще се убедиш
например : http://www.google.com/search?q=%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3&q=site%3Ahttp%3A%2F%2Fbbonev.co.cc&btnG=Go




а>
Странна работа… да не би заради препратките към сайтовете на английски език (бившето Zen.bg), които Live да е захапал?
Това с Live не са посещения от България, или?